Shampoo

Column gepubliceerd in het blad Helder september 2011

De deur van de kapperszaak knarst als een grote man binnenstapt. “Ich möchte gerne meine Haare schneiden lassen”, antwoordt hij op de vraag van de kapster of ze hem van dienst kan zijn. “Natürlich gaan Sie maar even sitzen, ich kom zo, ”antwoordt ze vriendelijk.

Hoewel ze de taal niet beheerst, heeft ze geen moeite de wensen van de vakantiegangers te begrijpen. Knippen is snijden, meer heeft een mens niet nodig.

Als de man heeft plaats genomen, knarst de deur opnieuw. Een donkere man met half lang haar stapt de zaak binnen. “Bon giorno,” zegt hij vriendelijk. “O gottegot een Spanjaard”, fluistert een vrouw van onder de droogkap. “Can I help you” vraagt de kapster, maar de man antwoord slechts in onverstaanbare klanken.

Haircut? Schneiden? De kapster schreeuwt de woorden naar de man.  “Je moet overal een o achter plakken”, zegt de Duitser behulpzaam. “Modelo?”, roept de kapster. De nieuwkomer glimlacht.  Voor de kapster aanleiding om een boek vol blonde modellen in de handen van de man te duwen.

“Wilt u het eerst gewassen hebben? Shampoo? “Si shampoo”, antwoordt de man plotseling. De kapster duwt de man in een stoel bij de wasbak. Met een rukt trekt ze zijn hoofd naar achter en al snel verdwijnt hij in een wolk van schuim.

Als de man even later in de knipstoel zit, knarst de deur opnieuw. “Zeg Jan”, zegt de kapster ”jij spreekt toch Spaans? Vraag eens aan deze man wat voor een kapsel hij wil. “Het is een Italiaan, constateert Jan even later. “Geen idee wat voor een kapsel hij wil. Hij kwam alleen even informeren waar je in dit dorp shampoo kunt kopen.”

18 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s