De kat met één oor

Doesburg – De kat heeft één oor. Ze kwam mee met de schrijver. Donzig dierlijk leed gehuisd in een doos waar ze frieten in hadden verpakt. Honger en de gierende kou van de sneeuwwind hadden haar naar het café gedreven.

De schrijver, van nature behept met een zacht hart en een warme geest, pakte haar op de arm en voerde haar de restjes van zijn bitterballen. Hij belde de opvang, maar ze vonden het te koud en te laat. Morgen was vroeg genoeg. De wanhoop van de schrijver stapelde zich op de vlokken sneeuw; de mensen van het café wilden geen zieke kat met één oor. “Smijt dat ding naar buiten!” Ze moesten nog wat wennen aan de kerstgedachte.

De schrijver belde mij. Of hij een doos ziek dons mocht brengen?  We stopten haar toe. ’s Anderdaags brachten we haar naar de dierenarts. Die sprak van een te amputeren oor, een weg te snijden abces en een kapotte poot. Ze repareerde wat te repareren viel en we namen haar door de sneeuw mee naar huis. De opvang belden we af. Te koud, te vol. Het is tenslotte bijna kerst.

MEER DIEREN:

Existentiële dip

Travels with puppies

Suus

12 Comments

  1. hennyden

    Even een citaat van google+. Is hier beter op zijn plekje:
    Je blog “Kat met een oor” gelezen. Lief….. Het artikel is lekker
    leesbaar geschreven en tevens ‘laat je een hart van goud’ zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s