Nominatie persprijs reisjournalistiek 2012

Utrecht – Nee ik heb de Aad Struijs Persprijs 2012 niet gewonnen en ja ik vind dat jammer. Van de andere kant: een ander moet toch ook eens kunnen winnen. Ieder jaar in de prijzen vallen is wellicht wat overdreven. Ieder jaar? Ja in 2010 Berlijn. In 2011 Noorwegen én de Spaanse blogprijs, en in 2012 genomineerd voor de persprijs voor de reisjournalistiek.  Kortom ik ga voor 2013!

Het hele verhaal De Noorse Harley is hier te lezen

Het jury rapport wil ik jullie niet onthouden:

De Noorse Harley(Meridian Travel, nr. 1, januari 2012:

Anneke de Bundel laat zich door husky’s voorttrekken door de sneeuw van het Noorse Hallingdal. Het verhaal kenmerkt zich door soepel en sterk beeldend taalgebruik. Zorgvuldig ingepakt in beschermend polyester en rendiervel voelt de schrijfster zich als ‘een kadaver in een lijkenzak’ en als ze het doodstille Noorse landschap inrijdt is het ‘alsof de natuur vacuüm is getrokken’. Tussen de belevenissen door krijgt deze lezer fascinerende informatie aangereikt over bloedsoep, de kunst van het huskymennen en de ijzingwekkende manier waarop Poolreiziger Amundsen zijn sledehonden van voedsel voorzag. Een spannende en goed opgebouwde reportage die je vanaf de eerste zin meteen het verhaal binnentrekt.

Mijn 5 minuten van beroemdheid  op Radio Gelderland evenmin:  Luister vanaf 0:18;54 en je hoort me voordat ik  vanmorgen naar Utrecht afreisde . Uitzending radio Gelderland

6 Comments

 1. Henk Westra

  Leuk, goed!

  Verstuurd vanaf mijn iPad
  Met vriendelijke groet,
  Henk Westra

  Op 8 jan. 2013 om 21:04 heeft “Stories of a global villager” het volgende geschreven:

  >
  >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s