Winnaar blogprijs 2013

“All good things come in pairs”, zeggen ze wel eens. En dat kan ik sinds gisteravond beamen. Toen mocht ik geheel onverwacht voor de tweede keer de blogprijs Proef Spanje ontvangen uit handen van de Spaanse ambassadeur tijdens een bijzonder etentje in het Carlton Ambassador in Den Haag. “Ken ik jou niet ergens van?”, vroeg hij toen ik het podium opstapte. Het was grappig om uit te leggen dat ik hem twee jaar geleden ook al mocht ontvangen.

Bijzonder vond ik zelf dat het verhaal Perrito, perrito won. Dit verhaal gaat over een ontsnapt hondje wiens spoor ik volg, waarmee ik de stad Barcelona schets. Het verhaal is niet het geijkte toeristische verhaal maar laat ook de donkere kanten van de stad zien. Ik vind het van lef van de jury getuigen dat ze hiervoor kozen.

Met de prijs won ik een 4-daagse reis naar de Rioja. Geen straf, maar de erkenning blijft het leukst.

Uit het juryrapport:

Anneke de Bundel beschrijft in haar blog een prachtige wandeling door Barcelona langs tal van bekende en onbekende bezienswaardigheden waarbij ze ´´perrito´´ volgt op een manier dat je de wandeling eigenlijk zelf maakt.

De jury heeft unaniem gekozen voor dit originele blog vanwege haar grappige invalshoek voor een informatief verhaal, de originaliteit, foto´s bij het blog en de sublieme beschrijving met ook nog een zeer origineel einde van het relaas.

Na in 2011 voor de eerste keer de blogprijs Proef Spanje gewonnen te hebben, wint Anneke de Bundel terecht ook de Blogprijs Proef Spanje 2013 met haar originele informatieve blog ´´Perrito, perrito´´

Perrito, perrito zal binnenkort van deze site verdwijnen en alleen nog te vinden zijn op mijn reissite Nomad&Villager. Voor wie het verhaal nog niet kent, hier de link.

16 Comments

 1. Marjan Eradus

  Gaaf!

  Gefeliciteerd!

  En nu nog een boek…..

  Corinne is het ook gelukt, die gaat over 2 weken naar Parijs om daar in een boekhandel te signeren. Vind ik echt een grap en ben trots op haar.

  Groet,

  Marjan

 2. Vogel-vrij

  Ha Anneke,

  Gefeliciteerd! Mij verbaast het niets!!

  Ik lees weinig, en reageer nog minder. Jouw blogs -die via de mail binnenkomen- probeer ik wel te volgen. [Geen overhoring, por favor, ik ben een zeer slechte volger:-]

  Dit weekend zet ik voor het eerst weer eens een -waargebeurd- verhaal op m’n blog. [Ik hoop dat ik m’n wachtwoord nog weet te herinneren….:-] Bijna twee jaar geleden denk ik dat ik wat heb geschreven onder mijn eigen naam. Nou ja, OK, onder mijn eigen ‘Vogelvrij-alias’. Ik schrijf nog wel af en toe teksten bij foto’s..

  Gewoon te druk met andere leuke dingen. Ik ben ook eigenlijk een ontwerper en geen schrijver; ik schrijf veeeeeels te langzaam.

  Geniet van je prijs. Probeer er echt van te genieten!

  Groet, Marnix

  1. Anneke de Bundel

   Ha die Marnix,

   Wees niet bevreesd, zal je niet overhoren. Overigens schrijf ik hier nu ook minder omdat ik mijn verhalen nu gescheiden heb. Om mijn andere reissite komen nu de reisverhalen. Leuk dat je af en toe voorbij komt. Herinnert me altijd weer aan het begin, de Volkskrantperiode:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s