What about me?

klein

Anneke de Bundel werd geboren in Vlaanderen en groeide op aan de noordkant van de grens. Verdiende haar eerste loon in communistisch Joegoslavië, leerde Spaans in het decennium na Franco en ontmoette de liefde van haar leven in het New York van de Twin Towers.

Haar specialiteit is de verhalende journalistiek. Onderwerpen liggen op het snijvlak van reizen en cultuur en gaan over mensen.

Het zijn  portretten van mensen die worstelen op zoek naar geluk. Meestal tegen de stroom in. Soms gaan ze fysiek op reis. Soms verplaatsen ze zich slechts in hun hoofd naar een verleden waar het beter was. En soms is geluk gewoon te vinden bij de bouwmarkt om de hoek.

Samen met fotografe Nicole Franken vormt ze het reislustige duo Nomad&Villager twee heus wel coole chicks op leeftijd. Wanneer ze niet op reis is, runt ze een gezin met een wisselend aantal pleegkinderen en een Bed&Breakfast, wat op het zelfde neerkomt. En ze is docent Maatschappijleer, maar dat weet niemand. Zelfs haar leerlingen niet.

Publicaties:

Oktober 2015 verscheen haar reisboek Over elfjes en kogelgaten dat ze samen met Fotografe Nicole Franken maakte.

Lonely Planet, Fabulous Mama, Parool, Villa d’Arte, Esta, Meridian, Grande, De Groene Amsterdammer/LAB, NRC-Next, Viva, Helder, Libelle Balance, onzeWereld, Marie Claire, Schooljournaal, Travelution, Elle, Columbus Magazine, De Telegraaf, Reiz&Magazine, Nynade, kunst en letteren, De Gelderlander, Rotterdams Dagblad, Rooie Vrouwen Magazine, Jaylen, en op de sites van TravelNext, Stop and Stare, de onepercentclub.

LinkedIn     Twitter     Facebook     Google+    Instagram